Recepty » Deserty » Hrušky po alsasku

Hrušky po alsasku

Suroviny

  • 4 hrušky
  • 75 cl gewurtztramineru
  • 1 vanilkový lusk
  • 150 g cukru
  • 6 žloutků z čerstvých vajec
  • 1 lžička pomerančové šťávy

Postup

Hrušky oloupeme, ale necháme stopku. Seřízneme spodek hrušky a vyjmeme jádřinec.

Polovinu cukru a trochu vody dáme do kastrolu a na mírném ohni uděláme světlý karamel. Ten dáme do tlakového hrnce. Pak přidáme vanilku, hrušky a víno.

Zavřeme a vaříme na mírném ohni asi 15 min. Stáhneme z ohně a otevřeme. Hrušky necháme okapat a víno přefiltrujeme.

Připravíme si Sabayon:

Připravíme si misku odolnou vůči teplu. Dáme do hrnce s vařící vodou. Do misky dáme žloutky, zbytek cukru a šleháme. Pak přidáme 30 cl vína z hrušek. Šleháme dalších 5 minut. Přilijeme citronovou šťávu a šleháme ještě minutu. Vyjmeme z vodní lázně a necháme vychladnout a dáme do lednice.

Hrušky podáváme v pokojové teplotě polité vychlazeným krémem.

Recepty