Recepty » Hlavní jídla » Ryby » Zapečený kapr s kyselým zelím a brusinkami

Zapečený kapr s kyselým zelím a brusinkami

Suroviny

  • 800 g očištěného porcovaného kapra
  • 800 g kyselého zelí
  • 300 g uzené slaniny
  • 1 cibule
  • 1 očištěná nastrouhaná brambora
  • sůl, pepř, kmín
  • 2 ks bobkového listu
  • 100 g másla
  • 4 polévkové lžíce kyselé smetany
  • 80 g brusinek
  • 100 g hladké mouky

Postup

Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a lehce zpěníme. Vložíme okapané kyselé zelí, podlijeme, přidáme koření a dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Pokud Vám v zelí zbyla tekutina, slijeme ji a přidáme víno, strouhaný brambor, dobře promícháme a dle potřeby dochutíme.

Očištěný a upravený filet z kapra osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a kapra zprutka po obou stranách opečeme (pouze na barvu, nikoli do hotova).

Pečící formu vyložíme ještě teplým zelím, na něj položíme opečeného kapra, potřeme kyselou smetanou a okapanými brusinkami. Vše přikryjeme pečícím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme při cca 200 stupních Celsia asi 15 minut.

Doporučená příloha

Vařený brambor.

Recepty