Recepty » Hlavní jídla » Drůbež » Mexická kuřecí stehýnka

Mexická kuřecí stehýnka

Suroviny

  • 2 lžíce oleje
  • 8 kuřecích stehýnek
  • 1 jemně pokrájená středně velká cibule
  • 1 lžíce mletého chilli
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 425 g čerstvých pokrájených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 125 g sterilovaných zrnek cukrové kukuřice
  • bílý pepř, sůl, špetka mletého zázvoru

Postup

Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej a na středním plameni na něm smažte kuřecí stehýnka, dokud na všech stranách mírně nezhnědnou. Vyjměte je z pánve a dejte je stranou. Přidejte cibuli a smažte ji 3 až 4 minuty, dokud nezesklovatí, pak vmíchejte mleté chilli, mletý koriandr, špetku zázvoru a ještě několik vteřin smažte. Pak přidejte pokrájená rajčata i se šťávou a rajčatový protlak. Dejte nazpátek do pánve stehýnka a na mírném plameni duste 20 minut, dokud není maso dokonale měkké. Přidejte kukuřici a duste ještě další 3 až 4 minuty. Osolte a opepřete podle chuti.

Doporučená příloha

Mexická kuřecí stehýnka podáváme s vařenou rýží, těstovinami nebo zeleninovými saláty.

Recepty