Recepty » Hlavní jídla » Vepřové maso » Vepřové medajlonky na šalvěji

Vepřové medajlonky na šalvěji

Suroviny

  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje nebo 1 lžička sušené
  • 8 plátků vepřové panenky 1,5 cm vysoké
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 15 g másla
  • 2 středně velké červené cibule, pokrájená na kolečka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 6 rozčtvrcených rajčat
  • sůl, bílý pepř

Postup

Smícháme na talíři mouku, šalvěj a podle chuti sůl a pepř. Okořeněnou moukou lehce poprašte medajlonky po obou stranách. V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme medajlonky a 6 až 7 minut je smažte po každé straně. Vyjměte je, nechte okapat, udržujte je teplé a tekutinu z pánve uschovejte. Namočte cibuli v citronové šťávě a smažte ji 5 minut spolu s cukrem a rajčaty, dokud nezesklovatí. Vepřové medajlonky podávejte se směsí rajčat, cibule a hlávkovým salátem.

Recepty