Recepty » Hlavní jídla » Ryby » Smetanové brambory s lososem a listovým špenátem

Smetanové brambory s lososem a listovým špenátem

Suroviny

  • 600 g oloupaných brambor
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 400 g filetů z lososa
  • 400 g mraženého listového špenátu
  • sůl, vegetka, mletý pepř
  • citrón, česnek
  • hlávkový salát a petrželka

Postup

Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, přidáme vegetku a zalijeme smetanou. Filety z lososa zbavíme kůže, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme je asi 30 minut odležet a pak je rozkrájíme na kostky.

Listový špenát jen pozvolna rozmrazíme a jemně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přidáme nasekaný česnek a osolíme.

Brambory dobře promícháme se smetanou tak, aby obalila každý plátek. Do zapékací mísy skládáme střídavě brambory, špenát a kousky lososa. Poslední horní vrstvu musí tvořit brambory. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 stupních Celsia asi 1 hodinu.

Hotový pokrm necháme zchladnout a podáváme ozdobený listy hlávkového salátu a petrželkou.

Recepty