Recepty » Předkrmy » Studené » Marinované čínské masové kuličky na listovém salátu

Marinované čínské masové kuličky na listovém salátu

Suroviny

  • 200 g vepřová plec
  • 150 g hovězí přední
  • 100 g vepřový bok
  • 1 středně velká cibule
  • vegeta, mletá pálivá paprika
  • koření pěti vůní (nemusí být)
  • olej na pečení
  • 1,5 dcl sojové omáčky
  • 1 dcl bílého vína
  • 0,5 dcl suchého vermutu
  • 0,5 dcl jablečného octa
  • 1 polévkovou lžíci cukru
  • salát lollo rosso, salát lollo biondo
  • čerstvé špenátové listy
  • polníček, červená čekanka (radicio)
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce francouzské hořčice
  • pažitka na posypání
  • 1,5 dcl marinády z kuliček (vyrobíme si)

Postup

Maso jemně umeleme, přidáme koření, na jemno usekanou cibulku a dobře promícháme. Z připravené směsi tvoříme kuličky (5 až 6 ks na porci) a na oleji opečeme. Suroviny na marinádu smícháme a do hotové vložíme ještě teplé masové knedlíčky. Necháme přes noc marinovat.

Dobře omytý salát rosso a biondo natrháme a upavíme na talíře, přidáme špenátové listy, polníček a radicio. Dobře spolu prošleháme marinádu, hořčici, olej a salát tímto dresingem pokapeme. Nakonec přidáme na salát masové kuličky a vše posypeme sekanou pažitkou.

Podáváme s tousty z bílé veky.

Recepty