Recepty » Hlavní jídla » Ryby » Bramborové noky s uzeným lososem (Gnocchi con patate al salmone affumicato)

Bramborové noky s uzeným lososem (Gnocchi con patate al salmone affumicato)

Suroviny

  • 600 g bramborových noků (čerstvé nebo zmražené)
  • 200 g uzeného lososa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 0,3 l šlehačky
  • 1 lžíce sekané kudrnky
  • 2 vrchovaté lžičky hotové jíšky
  • aromat na dochucení

Postup

Lososa nasekáme na malé kousky a na olivovém oleji rychle zpěníme, poté zalijeme šlehačkou a zavaříme. Přihustíme hotovou jíškou, přidáme kudrnku a dochutíme aromatem. Noky zavaříme do vroucí vody a jakmile vyplavou na povrch ihned scedíme, necháme okapat a přidáme do připravené omáčky. Dobře promícháme a ihned podáváme.

Náš tip

Podávejte se sklenkou vychlazeného suchého vína.

Recepty