Recepty » Hlavní jídla » Ryby » Medajlonky z mořského ďasa na smetanovém fenyklu

Medajlonky z mořského ďasa na smetanovém fenyklu

Suroviny

  • 8 medajlonků z ďasa (celkem cca 600 gramů)
  • 2 ks fenyklu
  • 6 polévkových lžic zeleninového vývaru z kostky
  • 1,5 dcl šlehačky
  • 2 tomaty (rajčata)
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 50 g másla
  • šťáva z půlky citrónu
  • sekaná kudrnka
  • sůl, mletý bílý pepř

Postup

Z připravené ryby nakrájíme medajlonky, 2 kusy na jednu porci. Medajlonky osolíme, jemně opepříme čerstvě mletým bílým pepřem a zakapeme citrónovou šťávou. Necháme odležet v chladu asi 1 hodinu.

Z očištěného fenyklu nakrájíme 8 plátků, osolíme a na másle opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a krátce podusíme, poté přidáme šlehačku a necháme zahoustnout. Rajčatům nařízneme slupku, zprudka spaříme horkou vodou a sloupneme je, rozkrojíme, zbavíme dužiny a semínek. Zbylé tomatové masíčko nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou kudrnkou přidáme k fenyklu.

Medajlonky z ďasa osušíme a na rozpáleném oleji opékáme z obou stran asi 5 minut. Na talíř položíme 2 ks fenyklu, na něj položíme medajlonky a přelijeme vzniklou omáčkou ze smetany s rajčaty a kudrnkou.

Doporučená příloha

Špenátové tagliattelle nebo různě upravené brambory.

Recepty